Vakcíny proti chrípke na Zemplíne chýbajú

26.10.2005 Celý región

Vranov nad Topľou 26. októbra (TASR) - Vakcíny proti chrípke, o ktoré je značný záujem hlavne zo strany staršieho obyvateľstva, na Zemplíne chýbajú.
Posledné očkovacie látky vydali lekárnici v závere uplynulého pracovného týždňa. Prísľub na prísun ďalších vakcín majú, nevedia však presne kedy a v akom množstve ich dostanú. \"Vôbec to nie je o ministrom pertraktovanom zlom vzťahu lekárnikov s distribučnými firmami, ale o tom, že ani tieto firmy nemajú dostatok spomínaných očkovacích látok, \" uviedla dnes pre TASR predsedníčka miestnej lekárnickej komory vo Vranove nad Topľou Monika Hulajová. Dodala, že ide o \"špeciálny druh tovaru, ktorý sa nedá vyrobiť za jednu noc na kolene\". V prípade, že distribučné firmy očkovacie látky získajú, dodajú ich na pulty lekární. Bude to však určite v obmedzenom množstve. \"Záujem je veľký, len za posledný mesiac sme predali podstatne viac vakcín ako za obdobie od septembra do februára minulého roka, \" konštatovala Hulajová.
Podobný názor majú aj lekárnici v Humenskom, Michalovskom, Sninskom, Sobraneckom, či Trebišovskom okrese. Tvrdia, že im je ľúto hlavne starších obyvateľov, ktorí s vypísaným receptom od lekára prejdú lekárne v mestách a látku nedostanú.
 

Vyberte región

mark